Kategoria | Oferta |
---|---|
Zupy | 1. Rosół z makaronem 2. rosół królewski 3. żurek staropolski 4. krem pieczarkowy z grzankami 5. krem brokułowy z grzankami lub groszkiem ptysiowym 6. krem z zielonego groszku z prażonymi migdałami 7. krem pomidorowy z mozzarellą 8. krem z borowików z groszkiem ptysiowym 9. krem kurkowy z grzankami 10. flaki |
Drugie danie - do wyboru | 1. roladki schabowe [papryka ,ogórek , ser feta] z sosem koperkowym 2. schab faszerowany borowikami z sosem pieczeniowym 3. schab po staropolsku z sosem borowikowym 4. pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą 5. pierś z kurczaka z ananasem i żurawiną 6 . pierś z kurczaka faszerowana szparagami z sosem z musztardy francuskiej 7 . roladki drobiowe z sosem śmietanowo-szpinakowym 8. polędwiczki drobiowe w sosie serowo-brokulowym 9. pieczona pierś z kurczaka faszerowana śliwką i morelą 10. cordon blue [ pierś zawijana z żółtym serem i szynką panierowana w cornflakes ] 11. devolaile 12. polędwiczki wieprzowe w sosie śliwkowym 13. polędwiczka wieprzowa ze szpinakiem w sosie pomidorowym 14. polędwiczka wieprzowa z grzybami leśnymi 15. sakiewka drobiowa faszerowana pomidorami pelatti zawijana bekonem 16. filet drobiowy z polędwiczką wieprzową w sosie kurkowym Do drugiego dania podajemy zestaw surówek |
Dania pozostale | 3. udka z miodem pieczona nóżka z jarzynką eskalopki drobiowe karkówka w sosie z zielonego pieprzu karkówka w sosie śmietanowo - jalowcowym stek wieprzowy z cebulką ryba zapiekana pod serową pierzynką dorsz w cieście piwnym 4. forszmak mix pierogowy schab po polsku z pieczarkami schab z kurkami szynka wieprzowa z sosem żurawinowym i pieczonym jabłkiem Beef strogonov 5. żeberka pieczone w kapuście żeberka w miodzie szaszłyki drobiowe lub wieprzowe bigos myśliwski półmisek mięs różnych grillowanych polędwiczki drobiowe z bekonem , ryżem i warzywami 6. barszcz z gorącymi pasztecikami barszcz z krokietem barszcz z kruchymi babeczkami jarskimi żurek z jajkiem |
Dodatki | ziemniaki gotowane ziemniaki pieczone , frytki , szyszki , kulki ziemniaczane ryż , kasza kopytka |
Kategoria | Oferta |
---|---|
Wędlina | 1. Wędlina |
Pasztet | Pasztet z kurkami lub borowikami Pasztet z pistacjami Pasztetw galaretce żurawinowej Pasztet wiejski |
Śledź – dwa do wyboru | śledź w śmietanie z jabłkiem śledź po węgiersku śledź tradycyjny [w oleju z cebulką] śledź w sosie czosnkowy śledź po szwedzku z rodzynkami rolmopsy na sałatce ziemniaczanej śledź po kaszubsku śledź leśny śledź po wiejsku [ duszona cebula , oliwa , pieprz , ziola ] śledź po japońsku |
Dania w galarecie | schab w galarecie ze śliwką , morelą kieszonki ze schabu z chrzanem galantyna w galarecie baleron białoruski kurczak faszerowany galareta wieprzowa golonka glazurowana auszpikiem kaczka faszerowana morelą i pistacjami kaczka z żurawiną rapsodia drobiowa terina z kaczki terina wieprzowa z królikiem |
Tymbaliki | tymbaliki drobiowe ozorkowe z szynką z ryby turban szacha |
Jajka | jajka faszerowane [ szynką ,pieczarkami ,tuńczykiem , koperkiem ] jajka w sosie majonezowo-chrzanowym jajka w sosie tatarskim jajka otulone szynką na sałatce jarzynowej jajka w sosie cytrynowym z oliwkami jajka z łososiem jajka z krewetkami jajka z szynką parmeńską |
Szparagi i inne | szparagi w szynce z sosem tatarskim roladki z łososia roladki z ciasta francuskiego z łososiem pierożki francuskie z farszem mięsnym pierożki francuskie ze szpinakiem pomidory faszerowane roladki z tortilli z kurczakiem rolada serowa rolada szpinakowa z łososiem |
Mix warzyw konserwowych | mix warzyw konserwowych warzywa świeze jak pomidor , ogórek papryka z serkiem ziołowym |
Ryby | ryba po grecku ryba po królewsku ryba w sosie pomidorowym ryba w zalewie octowej ryba smażona karp w galarecie rolada z karpia ryba w śmietanie |
Sałatki - trzy do wyboru | 1. grecka 2. jarzynowa 3. z makaronem [ kurczak , pieczarki , makaron , ogórek , papryka , majonez ] 4. królewska [ szynka , ananas , seler , ryż , czerwona fasola , kukurydza , majonez ] 5. z brokulami [brokuł , kalafior ,pomidor, jajko, sos czosnkowy ] 6. z tuńczykiem [ kapusta pekinska , kukurydza , papryka, tuńczyk , majonez ] 7. z kurczakiem [kapusta pekińska , cebula czerwona , marchew , ryż kurczak , sos slodko - pikantny ] 8. capresse [ pomidory z mozarellą i świeżą bazylią ] 9. salatka tysiąca wysp [salata , pomidor , ogórek , papryka , ser mozarella , szynka , sos tysiaca wysp ] 10. francuska z makaronem [ makaron , kabanos ,ser żółty ,pomidor ,ogórek , cebula czerwona sos majonezowo-jogurtowy ] 11. szopska [ kapusta pekińska , ogórek , pomidor , paprykaczerwona cebula , ser feta ] 12. serowa [salata lodowa , trzy rodzaje sera , pomidor , oliwki , sos jogurtowy ] 13. salatka z mięsem grillowanym [mięso grill , salata lodowa , ogórek , pomidor , czerwona cebula , fasola czerwona , kukurydza , sos czosnkowy ] 14. hawajska [kurczak , ryż , ananas , kukurydza , jogurt ] 15. Andaluzja [kapusta pekińska , kurczak smażony , papryka , kukurydza , groszek , cebula , majonez] 16. Salatka z prosciutto [ szynka , ser parmezan , oliwki ,pomidor , salata , oliwa ] 17. Sałatka z salami [ salata lodowa , oliwki , pomarańcza , kiwi , ser parmezan , salami , oliwa ] 18. Sałatka ziemniaczana z wędzoną szynką [ ziemniaki , ogórek kiszony , cebula , zielony groszek , czosnek , majeranek , podsmażana szynka , majonez ] 19. Sałatka z wędzoną makrelą [kapusta pekińska , pomidor , czerwona cebula , jajko , wędzona makrela , sos jogurtowy ] 20. Salatka nicejska [ salata , papryka , pomidor , ogórek ,czerwona cebula , oliwki czarne , tuńczyk , fileciki anchovies , jajko , oliwa z oliwek , ocet winny , ziola] 21. Sałatka woldorf [seler naciowy , jabłka , orzechy , pomarańcza , pestki , sos jogurtowy ] 22. Sałatka z granatem i łososiem [ sałata lodowa , łosoś wędzony granat , pomidor , mozzarella , sos miodowo-balsamiczny ] |
Pieczywo | Pieczywo |
Za dopłatą | paleta serów tatar wołowy pieczony łosoś pieczony pstrąg stól wiejski sushi stół rybny |
Dzieci w wieku 4-10 lat pół porcji .
100 osób > cena od 180 zł/os.
Poniżej 100 osób cena ulega zmianie
W podanej cenie zawarte jest 6 dań gorących , 13 przystawek oraz deser lodowy po obiedzie , owoce i napoje zimne oraz gorące jak kawa i herbata , pokrowce na krzesła
Menu ustalamy 2 tyg. przed planowanym przyjęciem.
Prosimy o podanie ostatecznej liczby gości 7 dni przed przyjęciem.
Poniedziałek– Niedziela
11:00 – 22:00